Talán már mindenki számára ismerősek lehetnek a kerámia bevonatos konyhai eszközök előnyei és hátrányai. A kerámia bevonatok tapadásmentes képessége sütésnél felülmúlja a normál tapadásmentes bevonatok adottságát, ezért hamar népszerűek lettek a kerámia bevonatos eszközök. A tapadásmentességet egy speciális, égetett kerámiaréteg biztosítja, ami tulajdonképpen egy ásványi anyagokból készült bevonat, teljes mértékben teflonmentes, nem tartalmaz szilikont, és a gyártása során oktánsavat sem használnak. A teflonnal ellentétben magas hőfokon (450 Celsius fok felett) sem válhatnak ki belőle káros anyagok, és a bevonat sem fog felhólyagosodni vagy elválni az edény falától. Azonban néhány apróságra érdemes odafigyelni használat közben. Könnyen sérül a bevonat, ezért fém eszközökkel nem használható. Magas hőfokon történő sütéskor megbarnulhat ill. ráéghet az étel, amit már nem lehet egyszerűen tisztítani. Ezen hátrányok kiküszöbölésére kerültek forgalomba a márvány kerámia bevonattal ellátott eszközök a professzionális konyhatechnológiában. Elsősorban olyan eszközökön, ahol magasabb az igénybevétel (pl. serpenyők). A márvány kerámia bevonattal ellátott eszközökre sütés közben szinte lehetetlen ráégetni az ételt, de ha mégis megtörtént, néhány deci forró vízzel könnyedén eltávolíthatóak a szennyeződések. A normál kerámia bevonathoz képest ellenállóbb a mechanikai sérülésekkel szemben és hosszú távú használat esetén sem jelentkezik probléma. A hétköznapi konyhatechnológiában napjainkban kezdődött el széles körben az alkalmazása, de elektromos eszközökön még egyedinek számít a bevonat. Elsők között kezdte el a használat a Beez. A nemrégiben megjelent Beez grillsütő már márvány kerámia bevonattal került forgalomba. További előnye a grillsütőnek, hogy háromféle felület közül lehet választani és szinte egyedüliként egy fedővel ellátott pároló rész is helyet kapott a tereméken.
Információt a termékről: http://www.beez.hu/Termekek/Konyhai_eszkoz/EG-C-017